“Sprememba se zgodi v optimalnih pogojih, v katerih smo lahko v polnosti to, kar smo.” (M. Taylor)
fotografija Andrej Motl

Andrej Motl

Specializant geštaltske psihoterapije (Inštitut GiTa); diplomant psihoterapevtske propedevtike (SFU Ljubljana); univ. dipl. sociolog (UL-FDV)

O meni

Sem specializant psihoterapije na Inštitutu za geštaltsko terapijo GiTa v Ljubljani. Ta je akreditiran inštitut EAGT – Evropske zveze za geštalt terapijo in Evropske zveze za psihoterapijo (EAP) ter član krovne zveze za psihoterapijo SKZP. Uvod v specialistične študije psihoterapije sem opravil na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani.

Po osnovni izobrazbi sem diplomirani sociolog. Poleg terapevtskega dela opravljam tudi delo na področju preprečevanja spolnih zlorab otrok na internetu. Moje delo med drugim vključuje pripravo strokovnih preventivnih vsebin, organizacijo letne konference in svetovanje žrtvam zlorab.

Svoje terapevtsko delo opravljam pod redno supervizijo. Kot član Slovenskega društva za geštalt terapijo SLOGES sem pri delu zavezan etičnemu kodeksu SLOGES. Menim, da je za terapevtsko delo zelo pomembno redno delo na sebi, zato sem že vrsto let vključen v osebno, občasno pa tudi v skupinsko psihoterapijo. Ob izobraževanju v okviru inštituta GiTa se redno udeležujem tudi številnih psihoterapevtskih delavnic, konferenc in seminarjev v Sloveniji in tujini. V podporo pri terapevtskem delu mi je tudi praksa čuječnosti.

O psihoterapiji

Na uvodnem razgovoru vas bom vprašal po razlogu za prihod in vam pozorno prisluhnil. Ne bom podal diagnoze ali strokovnega nasveta za odpravo težav, simptomov ali neprijetnih občutkov s katerimi se soočate. V stiski se običajno znajdemo, ko naši ustaljeni načini odzivanja v odnosih z našimi bližnjimi in okoljem ne delujejo več. Ti vzorci pa so vsaj nekoč imeli velik smisel in prav zato še naprej vztrajajo z nami. Zato vas bom povabil, da skupaj raziščeva te vzorce ter tudi misli, občutke in čustva, ki jih spremljajo. Verjamem, da boste potem, ko jih boste ozavestili in sprejeli, lahko prepoznali, kateri vam še koristijo, kateri pa morda ne več. Tako boste lahko iz notranjega vzgiba sprejeli nove odločitve, bolj skladne z vami.

Vaše raziskovanje bom podpiral s svojo prisotnostjo in osebnimi odzivi ob upoštevanju vaših meja in potreb. Menim, da sta za učinkovito terapijo ključna na eni strani zadosten občutek varnosti in zaupanja, na drugi pa odnos, v katerem se lahko izrazimo v svoji drugačnosti.

Lahko se naročite na uvodni razgovor ali me vprašate karkoli, kar vas zanima v zvezi s terapevtskim procesom.

Lokacija

Delam v stari Ljubljani. Po dogovoru lahko psihoterapija poteka tudi prek interneta. Izvajam jo v slovenskem in angleškem jeziku.

Cena

Cena individualne psihoterapije v trajanju 50 minut je 40 EUR.

Kontakt